מעטים המעסיקים בישראל (וגם בעולם) שמוכנים להעסיק ג׳וניורים. למרות הסטריאוטיפים בהעסקת חסרי ניסיון, יש לכך יתרונות רבים:
גיוון הצוות בין ג׳וניורים לסניורים ימנע מהמוצר שלכם לחזור על אותם קלישאות. הג׳וניורים יביאו דעות ואינפוטים מעניינים לעיצוב המוצר. המעצבים יהיו נאמנים לאורך זמן רב יותר (במידה ותתייחסו אליהם יפה), והסבלנות שלהם ללמוד תחומים חדשים גדול יותר מסניורים. הנה מאמר יפה בנושא שמצאתי בדריבל.
כן, יהיו טעויות בדרך, וכן, צריך לטפח אותם ולהעביר ביקורת בונה. נכון, לפעמים יקח להם קצת יותר זמן לעצב. אך סך היתרונות עולה על סך החסרונות. נסו ותגלו.
הלוח פה נוצר בעקבות פניות רבות שקיבלתי בנושא מג׳וניורים שמתקשים למצוא את העבודה הראשונה שלהם. הפיצו את הבשורה.
דריסת הרגל הראשונה הטובה ביותר בקריירה היא להתחיל מסטודיו, ללמוד מאחרים מנוסים יותר, ולהתקדם בהמשך לחברת מוצר. שווה לפנות אליהם גם במידה ואין מודעת דרושים שפורסמה בעמוד משרות. מספר סטודיואים מומלצים:
ועוד כמה ששכחו למלא את הטופס:
חווית משתבש הוא בלוג העוסק בחווית משתמש. היא יכולה להיות מעצבנת, משובשת, מהממת. הבלוג נע במרחבים מהעולם הפיזי לעולם הדיגיטלי ובחזרה.
טל סולומון ורדי הוא מעצב חווית משתמש פרילנסר, מייסד וכותב במגזין העיצוב Uncoated. אוהב לשתף פעולה עם אנשים מעולים ולשגר חלליות קטנות (פרויקטי צד). מרצה על עיצוב תקליטים במהדורה מוגבלת, ובקרוב על הארי פוטר. מייצר פלייליסטים מעניינים בספוטיפיי. פחות אוהב לכתוב על עצמו בגוף שלישי.
תודה למעצב להב הלוי שהגה את השם.
Ⓒ כל הזכויות שמורות ל-טל סולומון ורדי
מייל רק כשיוצא פוסט חדש ←