עיצוב הגיטרה האייקונית הגיע לבית המשפט
מה הייתם עושים אם גיליתם שגנבו לכם את העיצוב?
חברת Fender מתמודדת עם סוגיית גיטרות מורכבת שהביאה עליה גל זעם גדול.
בקצרה - פנדר תובעת יצרנים קטנים וגדולים באירופה שמחקים את צורת הסטראטוקסטר והושקה לראשונה בשנות ה־50, ומאז נוגנה ע”י הגיטריסטים הטובים בעולם. הנדריקס, מכירים?
בשנים האחרונות מכירות גיטרות חדשות ירד באופן משמעותי, הרוב פונים ליד שנייה, ולאחרונה פנדר זכתה בתביעה בגרמניה שבה תבעה חקיין מעליאקספרס, ובמקביל - לראשונה רשמה פטנט על גוף הגיטרה האייקוני.
במקביל, שפע של יצרנים קטנים בונים העתקים נאמנים למקור ולחזון של ליאו פנדר עליו השלום, בטענה שהדגמים היום נעשים מחומרי גלם נחותים ובקרת איכות ירודה.
בינתיים, שלל משפיעני גיטרות מתנערים מפנדר וטוענים שהיא גוזלת מהקטנים את הפרנסה. מספיק לראות שרשורים ברדיט וביוטיוב כדי להבין את הגועל שהם חשים.
אני טוען - במקום לתבוע, עדיף שפנדר תפתח רישיון שימוש שבה היא משתפת פעולה עם היצרנים ומותירה לייצר כרצונם, או - שיתחילו לגלף צורות ייחודיות, חדשות, שטרם ראינו מעולם.
בצילום: הסטראט שלי מ־2004, עם פיקאפים של ג׳ון מאייר


